Idag har jag tillbringat den mesta utav min tid hemma hos Emelie på hennes balkong! Solsken och en massa prat, kan det bli bättre?! Jag har till och med bränt mig, woho! Sommaren är på väg. Tack för en härlig dag Emelie!
Nu ikväll fick jag och Janne ett ryck och ville baka, vi tittade igenom våra bakböcker som kommer från Aftonbladet :) Finns att beställa på Aftonbladet.se
Det vi valde ut från de olika böckerna var Äppel- och kanelmuffins, Nutellakladdkaka och Bananmilkshake. :)
Här kommer även recepten
Nu ikväll fick jag och Janne ett ryck och ville baka, vi tittade igenom våra bakböcker som kommer från Aftonbladet :) Finns att beställa på Aftonbladet.se
Det vi valde ut från de olika böckerna var Äppel- och kanelmuffins, Nutellakladdkaka och Bananmilkshake. :)
Här kommer även recepten
Nutellakladdkaka
8-10 bitar
120 G Smör
2 Ägg
2 DL Socker
2 TSK Vaniljsocker
2 DL Vetemjöl
5 MSK Kakao
1 Nypa salt
2 DL Nutella nötkräm
Mitt betyg - så där
"Ur bakboken kladdkakor"
"Att ha en Nutella nötkräm hemma kan vara en riktig räddare i nöden när sötsuget faller på. Här har jag brett på ett rejält lager över den goda kladdkakan."
8-10 bitar
120 G Smör
2 Ägg
2 DL Socker
2 TSK Vaniljsocker
2 DL Vetemjöl
5 MSK Kakao
1 Nypa salt
2 DL Nutella nötkräm
- Sätt på ugnen på 175 grader
- Smält smöret, rör i socker, vaniljsocker och äggen
- Blanda vetemjöl, kakao och salt
- Smörj och bröa en avlång brödform och häll i smeten
- Grädda i ca 15 minuter
- När kakan är lite ljummen, bred över Nutellakrämen
Mitt betyg - så där
"Ur bakboken kladdkakor"
Bananmilkshake
2 glas
4 DL Mjölk
2 DL Vaniljglass
2 Bananer
4 MSK Kakao
Mitt betyg - Väldigt gott "Ur bakboken baka med barn"
"Har du ett par bananer som legat och blivit bruna? De är perfekta att använda till denna milkshake!"
2 glas
4 DL Mjölk
2 DL Vaniljglass
2 Bananer
4 MSK Kakao
- Dela bananen i bitar
- Häll mjölk, glass och bananbitarna i en mixer
- Mixa tills det blir så lätt att du kan dricka med sugrör
Mitt betyg - Väldigt gott "Ur bakboken baka med barn"
Äppel- och kanelmuffins
"Det här är riktigt saftiga muffins med härlig smak av äpple och kanel."
Ca 12 muffins
125 G smör
2 DL Strösocker
2 Ägg
2 TSK Vaniljsocker
1,5 TSK bakpulver
3 DL Vetemjöl
1/4 TSK Salt
1 DL Mjölk
3 MSK Äppelmos
Fyllning:
2 Äpplen
1 DL Farinsocker
2 MSK Kanel
50 G Smör
125 G smör
2 DL Strösocker
2 Ägg
2 TSK Vaniljsocker
1,5 TSK bakpulver
3 DL Vetemjöl
1/4 TSK Salt
1 DL Mjölk
3 MSK Äppelmos
Fyllning:
2 Äpplen
1 DL Farinsocker
2 MSK Kanel
50 G Smör
- Rör smör och socker mjukt, tillsätt äggen ett i taget
- Blanda först och rör sedan försiktigt ned vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och salt
- Tillsätt sist mjölken och äppelmoset, rör till en jämn smet
- Förbered fyllning: Skala och skär äpplena i småbitar, strö farinsocker och kanel över. Smält smöret och blanda det med äpplena
- Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3. Tryck ned äppelskivorna och grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar